فهرست مطالب

Iranian Journal Of Medical - Surgical Nursing
Volume:1 Issue: 2, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/04/22
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حمید حجتی *، محسن آقا ملایی، صدیقه فیاضی، علی دهقانی، مرضیه موسوی، هانیه حجتی صفحات 1-5
    زمینه و هدف
    درد بعد از عمل رایج ترین عارضه جراحی می باشد که بیش از 70 درصد بیماران بعد از جراحی آن را تجربه می کنند. عدم تسکین درد پس از عمل جراحی می تواند منجر به عوارض پس از جراحی، طولانی شدن مدت زمان بستری و تاخیر در بهبودی گردد. لذا این مطالعه با هدف مقایسه دو شیوه کنترل درد توسط بیمار با پمپ داخل وریدی و تزریق عضلانی در بیماران جراحی شکمی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کارآزمایی بالینی با روش نمونه گیری مبتنی بر هدف بر روی 60 بیمار کاندید عمل جراحی شکم مراجعه کننده به بیمارستان امیر المومنین(ع) شهر اهواز در سال 1389 انجام شد. بیماران بطور تصادفی به دو گروه 30 نفره کنترل درد با تزریق توسط پمپ (مداخله) و تزریق عضلانی (کنترل) تقسیم شدند. ابزارهای گردآوری داده ها شامل فرم اطلاعات دموگرافیک و مقیاس دیداری بود. شدت درد و میزان مصرف داروی مسکن در طی 24 ساعت پس از عمل جراحی هر 6 ساعت سنجیده شد. داده ها پس از جمع آوری با نرم افزار 16SPSS، توسط آزمون آماری آنالیز واریانس اندازه های تکراری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    آزمون آماری از نظر میانگین شدت درد و میزان مصرف دارو پس از عمل جراحی شکم اختلاف معنی داری در دو گروه نشان داد، طوری که میزان درد در گروه مداخله کمتر از گروه کنترل (03/0P=) ولی میانگین مصرف دارو در گروه مداخله بیشتر از گروه کنترل بود (001/0(P<.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه می توان گفت با آموزش روش کنترل درد توسط خود بیمار می توان گام موثری در کاهش میزان درد پس از اعمال جراحی برداشت. لذا این روش در ارتقاء کیفیت مراقبت های پرستاری و افزایش محور ارتباط بیماران با کادر درمانی نقش بسزایی خواهد داشت.
    کلیدواژگان: کنترل درد، خود بیمار، شدت درد، مصرف دارو، بعد جراحی
  • حسین محجوبی پور، محبوبه محمدی *، فاطمه سلمانی، فریده صانعی صفحات 6-10
    زمینه و هدف
    بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه نیاز مبرم به خدمات پزشکی و پرستاری دارند. بر اساس برآوردهای جهانی و آمارها میزان مرگ و میر در این بخش ها به دلیل وخامت حال بیمار و شدت بیماری بالا می باشد. لذا سیستم های درجه بندی جهت پیش بینی بهبودی و میزان مرگ و میر بیماران و دسته بندی آنها طرح ریزی شده که با استفاده ازآنها می توان میزان مرگ و میر بیماران را پیش بینی و تعیین کرد که در این میان می توان سیستم نمره دهی سوفا را نام برد. لذا مطالعه حاضر به منظور استفاده کاربردی از این سیستم در بخش های مراقبت ویژه جهت پیش بینی میزان مرگ و میر و طول مدت اقامت بیماران انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی بر روی 107 بیمار بستری در بخش مراقبت ویژه بیمارستان فوق تخصصی الزهرا در سال 1391 طی یک دوره 4 ماهه با استفاده از نمونه گیری در دسترس انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات فرم مشخصات دموگرافیک و چک لیست سوفا بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های تی مستقل، ضریب همبستگی پیرسون و آمار توصیفی استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که بین نمره سوفا در بدو پذیرش و فوت بیماران و بین نمره سوفا در روزهای بعد و میزان مرگ و میر اختلاف معنی داری وجود دارد (0001/0P=) ولی میزان مرگ و میر در هنگام پذیرش معنی دارتر از روزهای دیگر بود. بین نمره سوفا در بدو پذیرش و طول مدت اقامت (07/0P=) نیز ارتباط معنی داری وجود دارد ولی بین نمره سوفا در روزهای بعد از پذیرش و طول مدت اقامت ارتباط معنی داری وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که سیستم نمره دهی سوفا ابزار بسیار مناسبی جهت پیش بینی طول مدت اقامت و میزان مرگ و میر بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه می باشد.
    کلیدواژگان: سیستم نمره دهی سوفا، مراقبت ویژه، مرگ ومیر، طول مدت اقامت
  • افضل شمسی *، روح الله خانی قلعه جق، مصعب قادری، اسماعیل محمد نژاد، آرزو عبداللهی صفحات 11-16
    زمینه و هدف
    عفونت های دستگاه ادراری یکی از شایع ترین عفونت ها در سالمندان جامعه، آسایشگاه ها و مراکز بیمارستانی است. هدف از انجام این مطالعه بررسی ارتباط عفونت های ادراری با مداخلات پرستاری در سالمندان مقیم آسایشگاه سالمندان کهریزک می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی تحلیلی بر روی 256 نفراز سالمندان مرد و زن با میانگین سنی 32/8±03/76 در سال 1389 انجام یافت. نمونه گیری به روش تصادفی ساده و از بین افراد بالاتر از 60 سال مقیم در خانه سالمندان کهریزک به عمل آمد. داده های پژوهش به وسیله پرسشنامه پژوهشگر ساخته و انجام کشت ادرار جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری کای دو و فیشر و با کمک نرم افزار17 SPSS انجام گرفت و 05/0P< معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    34% (87 نفر) از سالمندان به عفونت ادراری مبتلا بودند. 3/74% از سالمندان مرد و 9/46% از سالمندان زن که از سوند ادراری ماندگار جهت تخلیه ادرار استفاده می کردند، کشت ادراری مثبت داشتند (001/0P=). شیوع عفونت ادراری در سالمندانی که ناحیه اطراف سوند ماندگار را با آب ساده و محلول ضدعفونی شستشو می دادند به ترتیب2/47% و 5/35% گزارش گردید که از لحاظ آماری معنی دار بود (042/0P=).
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از پژوهش بیانگر آن است که فراوانی عفونت ادراری در سالمندانی که مراقبت های استاندارد پرستاری دریافت می کردند کمتر از سالمندانی بود که چنین مراقبت هایی را دریافت نمی کردند، به طوری که با انجام مراقبت های استاندارد پرستاری می توان فراوانی عفونت های ادراری در سالمندان را کاهش داد.
    کلیدواژگان: عفونت سیستم ادراری، مداخلات پرستاری، سالمند، کشت ادرار
  • شهین دخت نوابی ریگی، فتیحه کرمان ساروی، زهرا عابدیان صفحات 17-23
    زمینه و هدف
    سرما درمانی، ساده ترین و قدیمی ترین شکل درمانی در آسیب های بافت نرم می باشد. هدف از انجام این مطالعه سنجش کارایی دو نوع وسیله خنک کننده بسته یخ و نوار حاوی ژل خنک کننده بر میزان درد ناشی از اپی زیوتومی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی 81 زن سالم نخست زا با زایمان طبیعی همراه با اپی زیوتومی در بیمارستان ام البنین مشهد در سال 1385 در دو گروه سرمادرمانی (41 نفر در گروه نوار حاوی ژل خنک کننده و40 نفر در گروه بسته یخ) قرار گرفتند. سطح درد پرینه، سردی وسیله خنک کننده در ده دقیقه اول و طول مدت اثر ضد دردی وسیله طی روزهای اول، دوم، پنجم و دهم ارزیابی شد. پرسشنامه فقط در اولین اندازه گیری مد نظر قرار گرفت. همبستگی بین تک تک سوال ها دو بار محاسبه و حداقل توافق 60/0r= بود. داده ها در نرم افزار16 SPSS با آزمون کای دو و آزمون دقیق فیشر تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    بین دو گروه (بسته یخ و نوار حاوی ژل خنک کننده) از نظر سطح درد طی استفاده از وسیله خنک کننده در روز دوم (001/0 = P)، روز پنجم (02/0=P) و روز دهم (005/0= P) تفاوت معنی داری وجود داشت، اما دو گروه از نظر سردی ده دقیقه اول وسیله خنک کننده و طول مدت اثر ضد دردی وسیله، در روزهای اول، دوم، پنجم و دهم تفاوت آماری نداشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به ویژگی های وسیله خنک کننده، کاهش نیاز به مصرف تعداد مسکن خوراکی و رضایت مندی واحدهای پژوهش نوار حاوی ژل وسیله ای مناسب تر از بسته یخ جهت کاهش درد پرینه ناشی از اپی زیوتومی می باشد.
    کلیدواژگان: سرما درمانی، سطح درد پرینه، اپی زیاتومی، ژل خنک کننده، بسته یخ
  • زهرا شاهبداغی، فریبا برهانی * صفحات 24-30
    زمینه و هدف

    در روش های نوین آموزش به بیمار، موضوع توانمندسازی مطرح شده که درآن بر نقش فعال بیمار در آموزش تاکید شده است. میزان هموگلوبین گلیکوزیله(HbA1C) یک شاخص مهم موفقیت بیمار در کنترل میزان قند خون می باشد. این مطالعه به منظور تعیین تاثیر برنامه توانمندسازی بر میزان هموگلوبین گلیکوزیله بیماران مبتلا به دیابت نوع دو انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی بر روی 134 بیمار مبتلا به دیابت نوع دو که به طور تصادفی به دو گروه 67 نفری مداخله و کنترل تقسیم شدند، انجام شد. ابزار پژوهش پرسشنامه مربوط به اطلاعات دمو گرافیک و آزمایش خون از نظر میزان هموگلوبین A1C بود. برنامه توانمندسازی بر اساس برنامه تنظیمی در طی شش جلسه 90 دقیقه ای در گروه آزمون اجرا گردید. هموگلوبین A1C قبل و سه ماه بعد از مداخله در دو گروه اندازه گیری شد. برای آنالیز داده ها از آزمون های آماری توصیفی (میانگین، فراوانی مطلق و نسبی) و تحلیلی (تی مستقل، تی زوج و کای دو) در نرم افزارSPSS استفاده گردید.

    یافته ها

    بین هموگلوبین گلیکوزیله گروه مداخله و کنترل قبل از مداخله اختلاف آماری معنی داری وجود نداشت. نتایج بیانگر اختلاف معنی دار آماری در میزان هموگلوبین گلیکوزیله بین گروه مداخله (52/1±33/8) و کنترل (57/1±06/10) پس از اجرای مداخله بود (001/0P<) و میانگین هموگلوبین گلیکوزیله گروه مداخله بعد از اجرای برنامه توانمندسازی کاهش پیدا کرد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که اجرای برنامه توانمندسازی توانسته است کارآیی بیماران را در کنترل قند خون افزایش داده و به طور موثری باعث کاهش میزان هموگلوبین گلیکوزیله در بیماران دیابتی نوع دو گردد.

    کلیدواژگان: برنامه توانمندسازی، هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1C)، دیابت نوع دو
  • تاثیر رفلکسولوژی پا بر میزان درد و ناتوانی بیماران مبتلا به کمردرد مزمن در بخش فیزیوتراپی بیمارستان بقیه الله
    مهدی رضوانی امین، رضا نیکبخت، زهرا پورنامدار صفحات 31-36
  • مهدی صادقی شرمه، فاطمه غفوری *، سید داوود تدریسی، علی طیبی صفحات 37-42
    زمینه و هدف
    هدف از درمان های ضد انعقادی، حفظ سطح خونی دارو جهت پیشگیری از بروز وقایع ترومبوتیک بدون ایجاد عوارض خونریزی می باشد. یکی از ارکان مهم در مدیریت سیستم انعقادی پس از عمل جراحی تعویض دریچه قلب، افزایش آگاهی این بیماران در مورد داروهای ضد انعقادی است. هدف از این مطالعه مقایسه تاثیر دو روش پیگیری مراقبتی تلفنی و پیامکی بر زمان پروترومبین بیماران پس از عمل جراحی تعویض دریچه قلب می باشد.
    مواد و روش ها
    این کارآزمایی بالینی بر روی بیماران تحت عمل جراحی تعویض دریچه قلب بستری در بیمارستان های منتخب تهران در سال 1390 انجام شد. 99 واحد پژوهش به روش مبتنی بر هدف انتخاب و با تخصیص تصادفی در گروه های 33 نفری پیگیری تلفنی، پیامکی و کنترل قرارگرفتند. پس از تکمیل پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی، زمان پروترومبین واحدهای پژوهش هنگام ترخیص و 3 ماه بعد از آن ثبت شد. به هر سه گروه قبل از ترخیص کتابچه و آموزش حضوری ارائه شد. درگروه پیگیری تلفنی در ماه اول دو بار در هفته و ماه دوم و سوم یک بار در هفته تماس تلفنی برقرار شد. در گروه پیگیری پیامکی روزانه یک پیامک ارسال گردید. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار 17 SPSS و آزمون های آماری توصیفی، کای دو، تی زوجی و آزمون آنالیز واریانس استفاده شد.
    یافته ها
    آزمون آنالیز واریانس تفاوت معنی داری بین میانگین زمان پروترومبین در گروه های پیگیری تلفنی، پیامکی و کنترل بعد از مداخله نشان نداد(87/0=P).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که تاثیر دو روش در کنترل زمان پروترومبین در بیماران یکسان بود، اما با توجه به اینکه استفاده از روش های پیگیری پیامکی کم هزینه و آسان می باشد، کاربرد این روش نیز باید در مراکز درمانی قلبی مد نظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: پیگیری مراقبتی تلفنی، پیگیری مراقبتی پیامکی، زمان پروترومبین، عمل جراحی تعویض دریچه قلب
  • حسین باباتبار درزی، معصومه فرشی *، حسین محمودی، جمیله مختاری نوری، محمد دانشمندی صفحات 43-48
    زمینه و هدف
    ویژگی های مثبت متعدد آموزش الکترونیکی در موقعیت های یاددهی – یادگیری، سبب رواج سریع آن در زمینه های مختلف پزشکی شده است. در بین گروه های هدف، پرستاران به دلیل شرایط فشرده کاری بهترین گزینه برای آموزش غیر حضوری هستند. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش الکترونیکی امداد هوایی مصدومین برسطوح یادگیری پرستاران انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی 30 پرستار شاغل در بیمارستان بقیه الله تهران به روش نمونه گیری تصادفی ساده در سال 1390 انتخاب شدند و آموزش در زمینه امداد و انتقال هوایی به روش آموزش الکترونیکی انجام شد. پرسشنامه پژوهشگر ساخته دارای 30 سئوال بود که میزان تاثیر آموزش را در سه سطح دانش، فهم و کاربرد در حیطه شناختی قبل، بلافاصله و دو هفته بعد از آموزش بررسی نمود. داده ها با نرم افزار16 SPSS و آزمون آماری تی مستقل و آنالیز واریانس اندازه های تکراری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار نمرات در سطح دانش قبل و بعد از آموزش و 2 هفته بعد به ترتیب 8/1±3/5، 92/1±5/7، 55/1±7/7، در سطح فهم به ترتیب 61/1±76/4، 43/1±06/6، 47/1±33/6 و در سطح کاربرد به ترتیب 57/1±5/4، 04/2±56/7 و 7/1±3/7 بدست آمد. نمرات مجموع سطوح به ترتیب قبل 71/3±3/14، بلافاصله بعد از آموزش 41/4±13/21 و 4 هفته بعد 17/3±33/21 از مجموع 30 نمره بود. اختلاف معنی داری در روند یادگیری در سطوح دانش، فهم و کاربرد مشاهده شد(003/0P=).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که استفاده از روش مجازی می تواند میزان یادگیری و مشارکت فعال پرستاران و فهم بیشتر دروس تئوری گذرانده شده را ارتقاء دهد، بنابراین توصیه می شود، به منظور صرفه جویی در وقت و تاثیر بیشتر آموزش از روش چند رسانه ای در آموزش های ضمن خدمت پرستاران استفاده گردد.
    کلیدواژگان: امداد و انتقال هوایی، بسته نرم افزاری، سطوح یادگیری، حیطه شناختی، پرستاران
|
  • Pages 1-5
    Background And Objective
    Pain after surgery is one of the most common reasons for patients’ fear of surgery. Lack of pain relief after surgery can lead to complications after surgery، prolonged duration of hospitalization and delayed recovery. The purpose of this study is to assess the effect of two methods، intramuscular injection and infusion pump on the pain control of patients after abdominal surgery.
    Materials And Method
    This clinical trial study through simple sampling was performed on 60 patients referred to Amir Al Momenin hospital for abdominal surgery in Ahwaz in 1389. Patients were randomly assigned into two groups of patient’s controlling their pain through infusion pump (intervention group) and intramuscular injection (control groups). For gathering data demographic information، medical complications and the visual analog scale VAS were used. Pain severity، analgesic drug consumption and drug side effects during 24 hours after surgery was assessed every 6 hours. The data were analyzed by SPSS software، ANOVA and repeated measurement test.
    Results
    There was a significant difference between the two groups in relation to the mean of pain severity and the extent of drug consumption after abdominal surgery، where as the pain level in the intervention group was less than the control group (P=0/03)، but the mean of drug consumption in the intervention group was more than the control group (P<0/001).
    Conclusion
    The results of this study indicated that the pain level in the intervention group less than the control group، but the level of drug consumption in this group more than the control group.
    Keywords: pain control, patient. Pain intesity, drug consumption, after surgery
  • Hossin Mahjobipoor, Mahbubeh Mohammadi *, Fatemeh Salmani, Faride Saneei Pages 6-10
    Introduction
    Scoring system to predict mortality in patients cured of their classification plan Using them can predict mortality of patients who may be in the SOFA scoring system named This study applied the system to be used in intensive care units Predicting mortality and length of stay for patients was performed
    Materials And Methods
    This descriptive study on 107 patients admitted to the intensive care unit of convenience sampling was conducted over a period of 4 month In this first part of a two-part questionnaire on demographic data and the second part was used Czech SOFA list data using descriptive statistics، chi-square test، Pearson correlation and analysis software spss
    Results
    The findings showed that the SOFA score and mortality in patients (p <0/0001) there is a significant relationship between SOFA score at admission and length of stay (p = 0/007) found a significant relationship but the SOFA score on the day after admission and length of stay (p = 0/14)، there is no significant relationship
    Keywords: SOFA scoring system, Intensive care, mortality, length of stay
  • Pages 11-16
    Background And Aim
    One of the most common infections، urinary tract infections in the elderly population، nursing home and hospital centers. The aim of this study was associated of urinary tract infections with nursing interventions in elderly resident in Kahrizak nursing home.
    Materials And Methods
    This descriptive study on 256 elderly men and women with a mean age 76/3 ±8/32 has been done in 1389. Random sampling - simple and elderly 65 and more that residing in nursing homes were Kahrizak. Data were collected by questionnaire and urine culture. Chi-square analysis and Fisher''s data using statistical tests were performed with SPSS v. 17 software and p <0. 05 was considered significant
    Results
    34% (87 patients) were diagnosed with urinary tract infections in the elderly. 74. 3% and 46. 9% of elderly women than elderly men، the urinary drainage catheter used for long-lasting، positive urine cultures (p <0. 05). The prevalence of urinary tract infections in older people that the area around the catheter lasting washed with water and antiseptic solution were respectively 47. 2% and 35. 5 that was statistically significant correlation (p <0. 05).
    Conclusion
    Urinary tract infections in Kahrizak elderly home is common. With the proper training in this field can provide procedures standard of nursing and the onset of the disease and its related complications can be prevented.
    Keywords: urinary tract infection, nursing, elderly, urine culture
  • Shahin-Dokht Navvabi-Rigi, Fatihe Kerman-Saravi, Zahra Abedian Pages 17-23
    Introduction
    cold therapy is the simplest and oldest therapeutic modality in the treatment of acute soft tissue injuries So this research was done to evaluate the Features of two cooling devices (gel pad with ice pack) on perineal pain level in who gave birth.
    Material and Methods
    In this randomized controlled trial، 81 healthy primiparous women were chosen in the two groups cold therapy (ice pack، cooling gel pad) and control group. Evaluate Features of two cooling devices with 3questions and Rating scale in days 1، 2، 5، 10.
    Results
    A statistically significant difference in the pain level was seen in 2 groups at days 2، 5، 10th،، which was in favour of the maternity gel pad. cooling in 2 group during 10 minute and prolonge effect analgesia device not significant at days 1، 2، 5، 10th
    Conclusion
    Cooling gel pad is better than ice pack on reduced episiotomy pain.
    Keywords: cryothertapy, perineal pain level, episiotomy, cooling gel pad, ice pack
  • Shahbodaghi Z., Borhani F Pages 24-30
    Introduction

    Educationing diabetic patients about treatment and prevention of side effect of the disease have an important role in their self manangment of it. The new educational methods such as empowerment program have an active role are more discussed. Recently، patients’ HbA1C has become as an important issue in clinical research. This study was conducted for evaluate the effects of empowerment program on level of Hb A1C in type 2 diabetic patients.

    Materials And Methods

    This was a experimental research consist of 134 type 2 diabetic patients that randomly assigned to equal intervention and control groups. Using a questionnaire consists of two parts; demographic data and HbA1C test collected. Empowerment program implemented for intervention group according to former prepared protocol during six sessions lasted 90 minutes. Data collected before and 3 mounts after intervention. SPSS software was used for data analysis.

    Results

    Demographic characteristics for the intervention and control groups were similar. No significant differences was found between control and intervention groups’ empowerment regarding their HbA1C before intervention (p>0. 05). Baseline and posttest findings showed that the intervention group had a significant reduction in A1C values (p<0. 05). Conclution: The study suggest that implementation of the empowerment positively affects HbA1C of patient undergone type 2 diabetes

    Keywords: Empowerment program, hemoglobin A1C, type 2 diabetes
  • Effects of food reflexology massage on disability and pain intensity in patients with chronic low back pain returnee to physical therapy unit in Baghiathallah hospital
    Pages 31-36
    Introduction
    Low back pain is a very common complaint in communities; as about 80% of people experience it throughout their life. Low back pain has negative effects on different aspects of the patient، s lives. Ones of palliative treatments of low back pain is foot reflexology. Foot reflexology cause pain reduction، changing in physiological parameters and anxiety and disability reduction.
    Material And Method
    this study was clinical trial study that conducted to evaluate the effects of foot reflexology on pain، disability and physiological parametetrs in patients with low back pain. One hundred fifty men patients were selected by purposive sampling and then they with random allocation method had been divided into three groups: Experimental (foot reflexology was applied in real points once a week for three week)، placebo (sham foot reflexology was applied low pressure in all points once a week for three weeks) and control (without any intervention). Date were collected by Roland- Morris Disability Questionnaire، Visual Analog Scale and Mc-gill questionare.
    Results
    The results of study indicated that pain، blood pressure، breath، heart rate and disability reduced in three groups (p<0/05).
    Conclusion
    In conclusion، the study showed use of foot reflexology was decrease pain، disability and physiological parameters.
    Keywords: chronic low back pain, food reflexology, disability, pain, physiological parameters
  • Mahdi Sadeghi Shermeh, Fateme Ghafuri *, Sid Davood Tadrissi, Ali Tayybi Pages 37-42
    Introduction &
    Objective
    Humanity always think about creation new and low cost cultures. The aim of this study is comparing the effect of follow-up care by telephone and short massage services on patient’s prothrombin time after cardiac valve replacement surgery.
    Material and Methods
    This clinical trial study was done on patients admitted for valve replacement in Tehran selected hospitals in 2011. 99 samples selected with based on target method and distributed according to random allocation method to telephone follow-up، short message services follow-up and control groups. In this study patient’s prothrombin time assessed at discharge and 3 months after discharge.
    Results
    The One way Anova test did not show significant difference between the prothrombin time in telephone follow-up، short message services follow-up and control groups.
    Conclusion
    There was no significant difference between follow-up care by telephone and short massage services on patient’s prothrombin time aftercardiac valve replacement surgery.
    Keywords: Follow, up care by telephone, Follow, up care by short massage services, Prothrombintime, Cardiac valve replacement surgery
  • Hossien Babatabar Darzi, Masumeh Farshi *, Hossien Mahmoodi, Jamileh Mokhtari Noori, Mohammad Daneshmandi Pages 43-48
    Introduction and
    Objective
    existence of positive and several characteristics in e-learning education such in learning-education situations has been caused spread rapidly in various fields. In nurses groups because of compress time e-learning are the best options. With this purpose air evacuation and translate victims training assessed with e- learning method and nurse’s knowledge، attitude and practice were reviewed. Methods and Matherials: In this interventional study done by 30 nurses of one of selected hospitals in the Tehran by Simple sampling in 2010-11. Training in this research done by e-learning. A Multiple choice researcher-designed questionnaire with 30 questions about three levels of cognitive learning including knowledge، comprehension and application was prepared and the test was done in before، immediately after training and 2 weeks later. Questionnaire validity with expert personal reliability gained with Code Richardson 21 test (0. 72). Data was analyzed with SPSS17 software and Repeated Measures ANOVA test.
    Results
    Knowledge scores’ mean in three stages، before، immediately after and 2 weeks after training were 5. 3، 7. 5، 7. 7 comprehensive scores’ mean were 4. 76، 6. 06، 6. 33 and application scores’ mean were 4. 5، 7. 56، 7. 3. The average total scores were 14. 3، 21. 13، 21. 33. t-test showed a significant difference for all stages and at all levels of learning (p<0. 001).
    Conclusion
    Results prove that e-learning is effective in learning levels; therefore، air evacuation and transport training by e-learning despite being expensive can be an effective way as saving and creating sustainably learning is useful.
    Keywords: air evacuation, transport, e, learning Training, Cognitive domain, learning Levels, nurses